Synergics is Baanbrekende Werkgever: zo zetten we in op het welzijn van onze werknemers

Geschreven door

Sien Knapen
15/03/2021

Het is zover: Synergics mag zich sinds kort ‘baanbrekende werkgever’ noemen! Zo ondertekenden we het charter rond werk en mobiliteit. Dit gaat uit van De Lijn, Jobat en Antwerp Management School, en kadert binnen werknemerswelzijn. En aangezien wij al volledig hun visie toepassen in de praktijk, zetten we er met veel plezier onze schouders onder. Maar om welke werknemersbelangen gaat het nu precies? Hieronder een woordje uitleg.

Minder verplaatsingen dankzij telewerken

Door de coronacrisis is telewerk niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Bij Synergics vergde deze shift aan de start van de lockdown niet zo’n grote aanpassing: thuiswerk maakt al een lange tijd deel uit van ons DNA. Logisch, het is onze kernactiviteit. Zo is flexibel werken een essentieel onderdeel van de transformatie naar de Cloud. En ‘practice what you preach’ nemen we heel serieus!

 Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Telewerk kan de stress van medewerkers aanzienlijk verminderen. Weg met de files, wachttijden en vertragingen die het traditionele woon-werkverkeer met zich meebrengt. Dat verhoogt niet alleen het welzijn, maar komt ook de productiviteit en de geleverde kwaliteit ten goede. Hoewel er op dit vlak nog werk aan de winkel is, willen we bij Synergics zo ook de werk-privébalans verbeteren.

Mensgericht en hybride werken

Synergics kiest voluit voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken, waarmee we ook zelf volledig inzetten op hybride werken. Dat kan perfect bij 99% van onze processen. Iedereen kiest dus zelf waar en wanneer hij of zij het beste werkt. Met de vrijheid om privé en werk met elkaar te integreren, waar wenselijk en mogelijk. Daarnaast besteden we veel tijd en aandacht aan het bevorderen van een positieve, collegiale sfeer. Ook vanop afstand. Verder houden we voortdurend de vinger aan de pols bij onze medewerkers.

Het welbevinden van klant en organisatie is uiteraard onze belangrijkste doelstelling en onze mensgerichte aanpak moet binnen elke context centraal staan. Toch geloven we niet dat deze doelstelling enkel behaald kan worden door kantooraanwezigheid en sterk afgelijnde werkuren. Vertrouwen, de mogelijkheid om autonoom te kunnen werken en focus op output zullen hoe dan ook zorgen voor betere resultaten.

Slimmer en groener onderweg

Ons streven naar een optimale werkorganisatie beïnvloedt uiteraard ook het mobiliteitsgedrag binnen Synergics. Zo zorgt de flexibilisering van werken voor een verandering van bepaalde patronen. De reisinspanningen nemen af. Het ‘nieuwe werken’ maakt bepaalde verplaatsingen nu eenmaal minder noodzakelijk. Ook biedt het mogelijkheden om files te mijden door buiten de spits te reizen. Makkelijk van punt A naar B gaan, dat is het enige wat telt!

Om die reden lanceerde Synergics begin 2021 het mobiliteitsbudget. Elke medewerker met een bedrijfswagen of het recht op een bedrijfswagen kan dit voordeel inwisselen voor een gelijkwaardig bedrag. Dat kan besteed worden aan een milieuvriendelijke auto en/of andere duurzame mobiliteitsopties. Ieder kan zijn of haar woon-werk traject afleggen naar wens én zelfs bepaalde middelen combineren.

 

Benieuwd hoe het is om te werken voor een baanbrekende werkgever? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega! 

Werken bij Synergics? Vind een job match!


Gerelateerde artikels

Alle blog artikelen