Microsoft Inspire 2021 | 15 juli | In het teken van de hybride werkplek

Geschreven door

Virginie Corens
19/07/2021

Op 15 juli vond de tweede dag van Microsoft Inspire 2021 plaats, hét event voor het Microsoft partner ecosysteem waarin alle nieuwe Cloud-solutions en innovaties aangekondigd worden. Dit jaar was het opnieuw een online editie waarbij elke partner zonder beperkingen van overal in de wereld digitaal kon aansluiten.

Inspire Opening

Satya Nadella, CEO van Microsoft, opent de dag met de sessie 'Inspire Opening'. Hij geeft mee dat Microsoft gelooft in de samenwerking met partners. Sterker nog: die manier van samenwerken maakt het mede mogelijk om nieuwe innovaties de wereld in te brengen. De omstandigheden waarin we door het coronavirus zijn beland, heeft een wereld van mogelijkheden geopend en bij heel wat organisaties een open mindset gecreëerd over een meer flexibele manier van werken. Hij bevestigt dat een hybride manier van werken en vergaderen écht de toekomst is. Mensen willen niet alleen meer flexibiliteit, maar ook op een correcte, efficiënte manier blijven samenwerken in die hybride werkrealiteit.

Die visie kunnen we bij Wortell (Wist je al dat Synergics zich aansluit bij het Nederlandse Wortell?) alleen maar toejuichen. We geloven namelijk dat flexibiliteit een absolute must is om je medewerkers te empoweren. De populariteit van MS Teams is het voorbije jaar enorm gestegen en het aantal gebruikers is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. MS Teams wordt gezien als de 'future of work' en het centrale platform waar verschillende cloud-oplossingen samenkomen.

De meest opvallendste innovaties  

Microsoft Cloud for Sustainability 

Industry Cloud, een nieuwe Cloud offering die helpt in de vooruitgang en het behalen van duurzaamheidsdoelen voor organisaties. Het stelt organisaties in staat hun uitstoot vast te leggen, te rapporteren en te verminderen. Voortbouwend op vertrouwde Microsoft-technologieën, zal er gekeken worden naar het partnerecosysteem van Microsoft om branche specifieke applicaties, gegevensbronnen en emissiegegevensconnectoren te bouwen zodat organisaties hun duurzaamheidsdoelen kunnen behalen.

Windows 365 Cloud PC

Windows 365 Cloud PC

Windows 365, een nieuwe Cloud oplossing is dé nieuwe manier om Windows 10 of Windows 11 te ervaren. Met deze nieuwe oplossing is er de mogelijkheid om verbinding te maken met eender welke app, data of instellingen vanop eender welk toestel. Het resultaat is dat je de capaciteiten van een PC koppelt aan de kracht van de Cloud waardoor je overal en altijd je persoonlijke Windows ervaring bij de hand hebt. Hierdoor wordt een hybride manier van werken nog gemakkelijker!

 

Microsoft Viva

Mocht je nog nooit gehoord hebben van Microsoft Viva: het is een employee experience platform dat de medewerker centraal stelt. Een plaats waar er gemakkelijk organisatiebreed gecommuniceerd kan worden, eenvoudig informatie kan teruggevonden worden, je inzicht hebt in je werkplek & je welzijn, en je een overzicht hebt van je leermogelijkheden. Het platform wordt momenteel door verschillende partners mee vorm geven. Dit jaar komen er nog meer partners aan boord om het platform te vervolledigen. Zo wordt Microsoft Viva toegankelijker en ontstaat er meer mogelijkheden om medewerkers te betrekken in de nieuwe, hybride manier van werken.

Wil je meer weten over waarom de employee experience alsmaar belangrijker wordt? Lees dan zeker ook deze blog.

Kom alles te weten over Microsoft Viva: het employee experience platform van de toekomst

 


Gerelateerde artikels

Alle blog artikelen