Een veilige werkplek voor Cyber Security Coalition medewerkers én leden

Geschreven door

Elien Averhals
13/10/2020

"Er zijn nog teveel IT dienstverleners die de basiskennis rond cybersecurity niet beheersen en dit is nu juist een domein waarin Synergics zeer beslagen is."

CSC

De Cyber Security Coalition is een non-profitorganisatie (VZW) officieel opgericht in januari 2015. Ze bieden een neutraal, niet-commercieel forum waar collega’s in alle vertrouwen informatie kunnen uitwisselen. De missie van Cyber Security Coalition is om de Belgische cyberveiligheid weerbaarder te maken door een sterk ecosysteem voor cyberbeveiliging op nationaal niveau uit te bouwen. Ze doen dit door de vaardigheden en expertise van de academische wereld, de particuliere sector en de overheid samen te brengen in een op vertrouwen gebaseerd platform dat zich focust op het bevorderen van informatie-uitwisseling en het uitvoeren van gezamenlijke acties.

Een situatie met uitdagingen

De verdere professionalisering van de Belgian Cyber Security Coalition had als gevolg dat er nood was aan een meer moderne en beheerde omgeving. In deze scope de nodige aandacht schenken aan veiligheid was door de kennis van deze organisatie inzake security erg van belang. Eveneens dient er een veilige centrale plaats aangeboden te worden voor de aangesloten leden van de coalitie. De kleinschaligheid van de omgeving stelde ons voor de uitdaging om samen een zeer doordachte aanpak richting beheer en budget uit te tekenen.

Er zijn nog teveel IT dienstverleners die de basiskennis rond cybersecurity niet beheersen en dit is nu juist een domein waarin Synergics zeer beslagen is.
-Cathy Suykens, Operations Manager, Cyber Security Coalition

Samen werken aan de oplossing

Synergics heeft samen met de Cyber Security Coalition in de gegeven context de meest optimale werkplek uitgewerkt waarin productief en veilig kan worden samengewerkt. Bij de technische opzet werd er rekening gehouden met de hoogste vorm van veiligheid. Het optimaal ‘community gevoel’ en gebruiksvriendelijkheid van de omgeving werden dan weer door de inzet van Microsoft Teams als samenwerkingshub gegarandeerd. Door het gebruik van een basis Microsoft 365 omgeving werden de kosten beperkt tot het minimum, toch met een maximaal resultaat.

Cyber Security Coalition's nieuwe werkplek

check-1Een eigen platform biedt de nodige business continuïteit.

check-1Een centrale plaats voor alle documenten waarin samengewerkt kan worden en delen veilig is.

check-1Stick to your core! Zet de kennis van een goede IT-partner in die verder dan implementaties met je nadenkt over je digitalisatie traject.

 

Het volledige interview met onze contactpersonen bij CSC zal binnenkort in een uitgebreider succesverhaal te lezen zijn.

 

New call-to-action


Gerelateerde artikels

Alle blog artikelen